Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Над сто години верни на хората, верни на България

 
Избори / Избори

Адвокат Пламена Петрова е кандидат за кмет на община Сливен от името на БСДПАдвокат Петрова е кандидата на социалдемократите за кмет на Сливен, листата за Общинския съвет е водена от Мартин СлавовАдвокат Пламена Петрова е кандидатът за кмет на Сливен от Българска социалдемократическа партия (БСДП). Водач на листата с 18 кандидати за общински съветници е Мартин Славов. В нея влизат настоящите общински съветници Борислав Павлов и Иван Петров, педагозите Атанаска Мерджанова и Емилия Желева, д-р Елка Нинова, бизнесмените Христо Табаков и Галин Хасърджиев,  финансиста Сава Маринов, зооинженера Галин Бонев и др. Пламена Петрова също влезе на трето място в листатата на БСДП.


„Обичам Сливен! Това е най-силния мотив причина да избера още един професионален път – този в местното управление. Казвам „професионален“, а не „политически“, защото в управлението на един град трябва много професионализъм и прагматизъм. А тези качества се изгубиха в политическите надлъгвания и скандали между големите партии. За тях е по-важно колко общини и села ще са червени или сини, а не как живеят хората в тях.“, заяви Пламена Петрова.
Целта на екипа на БСДП е в общината в Сливен и в Общинския съвет да влезе мнозинство, което може да постигне разумна промяна по наболели проблеми на града. „Аз казвам, че Сливен не е само красивото ларго или кръговото на „Розова градина“, Сливен е много повече. Сливен е и водата която пием, или по-скоро не пием, заради занемарения проект за Пречиствателна станция. Сливен е и в кварталите, където ситуацията не е добра като уредба за нормален живот и не може да бъде замазана със санирането на някой и друг блок. Сливен са хората и тяхната сигурност във всяко едно отношение. Сливен е и твърде широката „Синя зона“, която вместо да помага, затруднява“, заяви Петрова.
Според Мартин Славов, който води листата с кандидат-съветници на БСДП, в Общинския съвет в следващия мандат трябва да е много по-активен темпа на работа при предлагането на решения за града. „Само парафирането на проекти за евромилиони не стига, хората не си избират съветници за това. Какво става с общинската собственост, какво носи на общината тя, как се управлява бюджетът, какво и как искаме от държавата за Сливен – това е все работа на Общинския съвет“, заяви той. Според него заради голямото политическо противопоставяне между основните партии в национален план, те пренасят партийните си проблеми и в общините, а това пречи на разумното управление по места.


Пламена Петрова заяви, че като юрист смята предизборното законодателство за много ясно и няма нужда от декларации или общи споразумения между участниците за провеждане на честна кампания. „Получава се противоречие – кандидати за власт обещават пред хората заедно, че ще спазват закона. Ами ако точно те не го спазват – накъде сме тръгнали? Все едно лекар да обещае „аз ще лекувам хора“. Първата работа на всеки във власт е да спазва закона“ – така коментира Пламена Петрова отправената от Политическа партия ГЕРБ покана всички участници в предизборната надпревара да подпишат обща декларация, че ще работят за честни избори.
БСДП издигна и кандидати за кметове на четири села в общината – Крушаре, Бяла, Глуфишево и Горно Александрово.


„Този път издигаме само абсолютни фаворити за кметове!“ , заяви Мартин Славов. „И четирите кандидатури на БСДП ще бъдат кметове на селата си през следващия мандат.“ категоричен е той.
В Крушаре социалдемократите ще разчитат на двукратния европейски шампион по вдигане на тежести Демир Демирев, в Бяла на Добри Добрев, в Глуфишево на Роза Беленска, а в Горно Александрово на Манол Русев.
Пламена Петрова е член на сливенската адвокатска колегия от 2014 г. Възпитаник е на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Освен „Право“ има и магистърска степен по „Политология, дипломация и национална сигурност“ и бакалавърска степен по „История“ от същия университет. Средното си образование е завършила в Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ в Сливен. Родена е на 12 април 1984 г.


SLIVENINFO

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти