Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Коалицията „ВОЛЯ - българските родолюбци“, в която равноправен партньор е БСДП подаде документи за регистрация в ЦИК

 
Избори / Избори

ТРИМА ОБЩИНСКИ КМЕТА ИЗДИГНАТИ ОТ БСДП ПОСТИГНАХА УСПЕХ НА БАЛОТАЖА НА 30.10.2011 Г.За първи път от 1991 г кандидати за. общински кметове, издигнати и подкрепени единствено от Българската социалдемократическа партия, успяха да спечелят трудната надпревара и да оглавят три общини. Това са Стоян Стефанов Бещиров – кмет на община Неделино, Господин Асенов Господинов – кмет на община Мъглиж и издигнатия от инициативен комитет, но подкрепен  от БСДП Васил Михайлов Узунов – кмет на община Брезник.
Постигнатият успех не бива да ни кара да подминем всеобщото заключение, че това бяха най-зле проведените избори в последните двадесет години. Причините са комплексни, от слабостите в изборния кодекс до опитите за търговия с гласове и манипулации в изборния ден. За съжаление се затвърждава мнението, че изборния процес окончателно загубва своята цел като конкуренция на идеи и се превръща в борба на финансови възможности , отвоюване на услужливи медии и PR – агенции и натиск на силови структури пряко ангажирани в процеса. В тази обстановка на тотална комерсиализация на изборния процес у нас си заслужава да отбележим постигнатото БСДП с доста труд и усилия.
Цялостния анализ на участието на Българската социалдемократически партия в Местни избори 2011 г.предстои, но това не бива да ни спира да поздравим нашите победители, както и онези, които постигнаха успех в партньорство с други демократични организации
В община Неделино кандидатът за кмет на БСДП Стоян Стефанов Беширов спечели на балотажа с 2498 гласа ( 53,02%) срещу  представителя на партия “Лидер” Христо Петров..Стоян Беширов, когото вече представихме в кампанията е 57 годишен, финансист, бизнесмен осигуряващ в родопските общини над 500 работни места. Той има опит като кмет в периода 1999 – 2003 г., а съграденото от него в Неделино избирателите по достойнство оцениха. Сега му предстои да реализира амбициозните си планове – Неделино да стане водеща община в Родопския край.Стоян Стефанов Беширов

 


Трима са избраните общински съветници от листата на БСДП, които ще представят партията в местния орган на самоуправление в Неделино : Розалина Велкова Русева – Пейчева, Генадий Янков Бакалов и Светлана Стойкова Караиванова.
“Мъглиж беше пръв” – тези думи на поета Гео Милев от поемата “Септември” бяха в мотото на кампанията на БСДП в общината сгушена в полите на Стара планина. Там балотажът за кметското място бе спечелен от Господин Асенов Господинов с 2559 гласа (64,61%) срещу представителя на БСП Стойчо Цанев. Кой е Господин Господинов ще представим по това, което той поднесе пред своите избиратели.Господин Асенов Господинов

 


Роден е на 02.05.1968 г. в село Юлиево, община Мъглиж. Женен с три деца – на 19, 16 и 14 години. Бизнесмен собственик на млекопреработвателно предприятие в с. Юлиево, два кравекомплекса в селата  Събрано и Синапово, склад за търговия на едро в Стара Загора, ябълкови и прасковени градини  и др.  Има широка обществена дейност. Член е Националния кризисен щаб по животновъдство и на Консултативния съвет по животновъдство при Министерството на земеделието и храните, председател е на Браншовия съюз на животновъдите в България, Българското агро сдружение /БАС/ и др., член е на управителния съвет на Националния млечен борд и Националната асоциация на млекопреработвателите. Принципът му е “Работа в екип, активно участие при разработване на проекти, много добра интеграция към различности.”
“Всичко, което съм постигнал – споделя Господинов- е благодарение на труд, постоянство и ясни цели. Сега имам възможност да работя за всички граждани на общината, да им служа и защитавам техните интереси така, че след четири години да ме споменават с добро.” Гласоподавателите си той призова:” Ако ви е омръзнало да бъдете статистическа единица, не потъвайте в разочарованието си, а излезте и гласувайте! И когато това се случи вие и аз ще знаем, че сме направили нужното в нужния момент. И ще знаем, че си е струвало. Сигурен съм, че заедно ще напишем – “Мъглиж е пръв”!
Особено сложна бе задачата пред кандидатът за кмет на Брезник Васил Михайлов Узунов. От 67 години в Брезник управлява една и съща политическа сила и за двадесет години преход тя не предаде водещите позиции в общината нито веднъж. Васил Узунов трябваше да докаже, че има алтернатива различна от позната в последно време дилема БСП или ГЕРБ.. Неговия Рубикон бе първия тур, в който трябваше да достигне до балотаж. Нататък пътеката бе по ясна .Той подходи отговорно, защото разбираше, че кметът без подкрепа в общинския съвет е обречен на вечен, но не винаги принципен компромис. Яви се като независим, защото така изискваше закона, но зад него застана от първия ден на кампанията организацията на БСДП, в която неговата кандидатура вля ентусиазъм. Васил Узунов победи убедително на балотажа с 2577 гласа (69,57%) представителя на ГЕРБ Димитър Димитров.Васил Михайлов Узунов

 


Към неговата биография, в която вече пише кмет на община Брезник, може да прибавим, че е роден на 05.11.1969 г. в гр. Брезник, завършил е специалност “Национална сигурност” с Шуменския университет “Константин Преславски”, от 1992 г. работи н системата на МВР и е женен с едно дете.
Със самостоятелната листа за съветници БСДП има двама представители в общинския съвет на Брезник: Михаил Младенов Евтимов и Янка Миланова Хранова.
Традиционно добре на местните избори се представиха областите Стара Загора и Благоевград.
В община  Стара Загора коалицията “Новата Стара Загора”, в която освен БСДП влизат Новото време, ОЗ и РДП успя в трудна конкурентна борба да вкара двама съветника. Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов е съветник вече пети мандат. Коалицията съумя да спечели и кметското място в с. Братя Кунчеви.
В община Мъглиж освен кметското място Българската социалдемократическа партия има самостоятелно четирима съветника в общинския съвет: Първан Василев Порфиров, Катя Филипова Павлова, Иван Иванов Бонев и Рени Марианова Малева. На балотажа кметското място в с Зимннца бе спечелено с 64,53% от Генко Койчев Райчев - представител на БСДП.
Организацията на БСДП в община Раднево прибави към сметката на областната организация на партията двама общински съветници, спечелили със самостоятелна листа на Българската социалдемократическа партия. Това са Илия Иванов Илиев и Владимир Господинов Желев. Кмет на балотажа в с. Боздуганово с 58,77 процента стана представителя на БСДП Пламен Динев Генов..
В община Благоевград със самостоятелна листа БСДП завоюва двама съветника Злата Бориславова Сотирова и Бисер Аспарухов Стойчев
В община Разлог, където водеща в коалицията “Разум” /БСДП, РДП, БЗНС”Ал.Стамболийски” / бе Българската социалдемократическа партия има трима избрани съветници: Иван Костадинов Гюров, Иван Божанов Терзиев и Росица Атанасова Тумбева.
Отличен резултат  показа коалицията около бившия кмет на Белица Хасан Илан в състав СДС, ОЗ и БСДП. Коалицията реализира 3-ма съветника в местния общински съвет.
В община Петрич коалицията “Бъдеще за община Петрич”, с участието на БСДП успя да вкара в общинския съвет 1 съветник.
Коалиции с участие на БСДП, които имат представители в местните парламенти са:
Община Карлово – Коалиция “Обединени за НАШАТА община” спечелила общински кмет , 10 съветника в общинския съвет и местни кметове в селата Бегунци, Богдан и Кърнаре.
Община Свищов – Коалиция “За Свищов/СДС, ДСБ, ОЗ, ВМРО-БНД, НДСВ, ОДС, БСДП, Лидер/” - общински кмет, 12 съветници в общинския съвет и местни кметове в селата  Алеково, Българско сливово, Драгомирово,, Овча могила, Ореш.
Община Хайредин – Коалиция ”Промяна и прогрес за община Хайредин” –реализирала общински кмет и 5 съветника в общинския съвет
Община Дряново – Коалиция “Заедно за Дряново” - 3 ма съветника, избран общински кмет, издигнат като независим
Община Пловдив – Коалиция “ВМРО-НИЕ, ОДС, ОЗ, НДСВ, РДП, БСДП/ - 8 съветника
Община Самоков – Коалиция “Бъдеще за Самоков /СДС,БЗНС,БСДП/ - 2 съветника – Светлана Добрева Атанасова  и Райко Василев Масларски
Община Драгоман – Коалиция “Радетели за община Драгоман” – 2 съветника.
Община Ботевград – Коалиция “Промяна” – 1 съветник
Община Белоградчик – Коалиция “Всички за община Белоградчик” – 1 съветник – Емил Евгениев Цанков
Община Сливен – Коалиция “Център” – 1 съветник и кмет на гр. Кермен- представителят на БСДП Иван Стефанов Вълчански
Община Перник – Коалиция “Обединена десница”  -– 2 съветникаи кмет на с. Студена.
Община Айтос – Коалиция “Синя коалиция Айтос /СДС, БСДП, БНД/” – 2 съветника и кмет на с. Караново
Община Стралджа – Коалиция “Възраждане” – 2 съветника.
Добри резултати, но за съжаления под изборния праг бяха постигнати във Варна, Враца, Ямбол, Елин Пелин, Златоград и др. Като се вземе предвид, че в мнозинството от тези общини БСДП се бореше сама срещу предварително титулуваните за грандове партийни формации, трябва наред с победителите да отдадем дължимото и на хората работили сърцато в тези места Да се надяваме, че в бъдещи по-добри времена трудът на всички тях ще бъде оценен по достойнство..
“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти