Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Коалицията „ВОЛЯ - българските родолюбци“, в която равноправен партньор е БСДП подаде документи за регистрация в ЦИК

 
Избори / Избори

ВАРНЕНСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКЛАТИ ПОД ЗНАМЕТО НА БСДП НА МЕСТНИ ИЗБОРИ 2007 Г.

 

Същинската работа по подготовката за местните избори започна още в края на 2006 г. Официално това бе сторено на коледния коктейл в ресторант "Варна". Там призовахме всички социалдемократи от Варна без оглед на партийната си принадлежност да се обединим и да организираме успешна кампания за влизане в общинския съвет. С условното наименование "Варненски социалдемократи" трябваше да обединим всичко що е социалдемокрация. С течение на времето конкретиката извади на преден план и някои противоречия и преди всичко, че някои организации са силно зависими от централните си ръководства. Стигна се до там, че на определени структури им беше забранено да се коалират с други социалдемократически формации, заради чисто личностни отношения. Получи се така, че няколко социалдемократически формации претендираха за едно и също челно място. Разумът отстъпи място на емоциите. И тъжно и смешно, ако не се отнасяше за близо едногодишен труд. В един момент проблемът изглеждаше непреодолим. Спасението дойде от факта, че в цялостната организация на обединена варненска социалдемокрация участваха много хора, необвързани с конкретна партия. Решено беше с регистрацията на БСДП да се обедини всичко читаво и не дребнаво, да се изгради една почти гражданска листа и да започнем кампанията за местни избори 2007.


Водачът на листата на варненските социалдемократи Георги Дюлгеров открива кампанията за Местни избори 2007

Направихме условна листа подредена по азбучен ред с категоричната уговорка, че окончателната подредба ще стане на база кой колко последователи(поддръжници, гласоподаватели) ще си осигури. Така се оформи листа на мажоритарен принцип и в последствие всеки зае място според своите сили и възможности.
Последваха срещи с избиратели, с различни съсловия и групи граждани. В среща със синдикатите решихме да подкрепим учителската стачка и за това, че от 15-те социалдемократи делегати-учредители на Бузлуджа, 13 са работели като учители, т.е. по чисто емоционален порив. Декларацията публикувахме в местното издание на в. "Труд" и я разпространихме в много училища. Получи се добър ефект.
Акцентът на предизборната ни кампания е ориентиран по разбираеми причини,към живата работа с хората, към срещите и разговорите с тях. За сега това дава ефект, но все пак в емоционалните оценки сме сдържани. Дай Боже да се получи. Все пак ние ще правим каквото трябва, пък какво ще стане, ще решат избирателите.
За р-н "Одесос" издигаме Тодор Желев Тодоров. Имахме потенциал и за други два района, но все още ни липсва самочувствие. Но с времето и това ще стане.
Обединението на социалдемокрацията макар и за конкретна цел явно ще почака. Повече от видно е, че не сме узрели за това. Не че не го желаем, но някак си то върви повече на думи.
Има още много неща, за които си заслужава да се пише, но ми се ще това да стане след 28.10.2007 г. и то от позицията на успели хора. Другото ще бъде философстване.
Нека си пожелаем успех, защото това ще е успех за социалдемокрацията в България и успех за хората.

 

Георги Дюлгеров

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти