Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Коалицията „ВОЛЯ - българските родолюбци“, в която равноправен партньор е БСДП подаде документи за регистрация в ЦИК

 
Партньорство / Синдикати

БСДП И КНСБ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ПОЛЗОТВОРНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО В НОВИТЕ УСЛОВИЯ

Сърдечно като добри приятели и съидейници посрещна ръководството на КНСБ председателя на Българската социалдемократическа партия Йордан Нихризов и двамата му заместници Цветанка Вълчева и Христо Чешмеджиев. Наред с председателят на най-голямата синдикална конфедерация в България д-р Желязко Христов сред домакините на 06.02.2007 г. бяха зам. председателите Пламен Димитров, Николай Ненков и Валентин Никифоров. Д-р Христов припомни, че двете организации имат с какво да се гордеят в защита на социалните права на българските граждани в годините на прехода. “Опитите на определени среди да си припишат чужди заслуги със задна дата са смешни на фона на искрените добри отношения между традиционната българска социалдемокрация и утвърдените синдикалисти, отстояли на дело интересите на трудовите хора у нас” – изтъкна той. "Останаха обаче още недовършени задачи и днес е необходим закон за прилагане конституционното право на българина за синдикално сдружаване, защото новопокръстени работодатели смятат, че лесно могат да игнорират това право” – каза д-р Христов.

Връчвайки писмото – покана за изграждане на единна граждански листа за участие в изборите за Европейски парламент през 2007 г., председателят на БСДП Йордан Нихризов също припомни традиционното сътрудничество между социалдемократи и синдикалисти в последното десетилетие. Сега можем да продължим по поетия път – добави той - защото в новите условия, като членове на ЕС, се налага да се отстояват българските национални интереси в силна конкурентна среда. За съжаление – подчерта председателят на БСДП - в настоящия момент у нас се правят крачки в друга посока, в утвърждаване в страната на едно олигархично управление.”

Зам. председателят на КНСБ г-н Пламен Димитров отново се спря на стореното от двете организации в 38-то и 39-то ОНС по законодателството. ”Днес е трудно да се намерят такива защитници на синдикалните предложения в парламента, както това правеше г-н Нихризов” – съгласи се с него зам. председателя по икономическата политика Николай Ненков.

В края на срещата д-р Христов още веднъж благодари за отправеното от БСДП предложение и каза, че то ще бъде представено за обсъждане пред ръководството на конфедерацията. Каквото и да бъде решението по въпроса, предвид предстоящите задачи в близък план пред КНСБ, ясно е, че нашите добри взаимоотношения и сътрудничество ще продължат и за в бъдеще, особено за местните избори през 2007 г., констатираха в заключение социалдемократи и синдикалисти.

( Текстът на писмото-покана отправено от БСДП към КНСБ публикувахме отделно в бр.39 на бюлетина “Позиция”.)

“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти