Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Коалицията „ВОЛЯ - българските родолюбци“, в която равноправен партньор е БСДП подаде документи за регистрация в ЦИК

 
Конференции и дискусии / Материали за дискусия

Вестник “Дума” ползва старите прийоми на своя предшественик “Работническо Дело”

Във вестник “Дума” бе публикувана лъжливата информация, че Българската социалдемократическа партия се е преименувала. От името на партията бе изпратено писмо с молба да се публикува опровержение. Както можеше да се очаква творците на манипулацията забравиха за законното право на отговор. Това е причината да публикуваме в “Позиция” пълния текст на писмото до гл.редактор на вестник “Дума”.
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН РЕДАКТОР,

Изпитвах искрено уважение към Вашия вестник за стремежа да показва различни гледища по определени проблеми. За съжаление трябва да отбележа, че някои факти напоследък ме карат да коригирам мнението си. В бр.151 от 02.07.2004 г. на вестник “Дума” на стр.11 е поместено интервю с г-н Георги Анастасов, където в представянето на същия са написани явни неистини: “След смъртта на д-р Петър Дертлиев става негов приемник начело на БСДП. По-късно партията се преименува на Български социалдемократи.”
Държа да отбележа, че БСДП не се е преименувала, има законна регистрация по дело № 572/1990 г. в СГС, ръководство с председател Йордан Нихризов и е представена в настоящото 39-то ОНС като част от коалиция ОДС. Що се отнася до господинът Анастасов, то той никога не е наследявал д-р Дертлиев като председател и за това можете да се осведомите от течението на Вашия вестник. Информацията, която предлагате е не само невярна, но и некоректна и към г-н Петър Агов – депутат от “Коалиция за България”, който както многократно сте писали във Вашия вестник има претенции към името БСДП.
Не желая да бъда упрекван в пристрастия, затова Ви изпращам копие от последното интервю на д-р Дертлиев, публикувано във вестник “24 часа”, бр.303 от 07.11.2000 г. Там въпросите, както за приемниците, така и за личността на г-н Анастасов, са точно отразени от самия Дертлиев. Цитирам: “Г-н Георги Анастасов, който днес се представя за зам.председател на партията, е просто най-обикновен измамник.” Умишлено ограничавам цитирането, защото изводът на д-р П.Дертлиев: “Като плъхове бягаха по кьошетата, когато се мярках покрай тях. Като плъхове ще свършат и политически.”, засяга и друг политик от “Коалиция за България”, освен Анастасов, чието име не е етично да замесвам.
Няма нищо лошо всеки да се представя както желае, но редно е едно уважаващо себе си издание да проверява фактите. В противен случай нещата напомнят на опит за манипулация или пренаписване на историята със задна дата. Така правеше органът на една партия с главно “П”.
Бих желал да вярвам, че тези увлечения са надживени и това мое становище от името на БСДП ще се появи на страниците на вестник “Дума” като право на отговор на изложени неверни твърдения.ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСДП,
ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ОДС:
/Йордан Нихризов/

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти