Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Избори / Избори

В Стара Загора ПАТРИОТИЧНА КОАЛИЦИЯ „ВОЛЯ И НФСБ“ се обяви за рязко повишаване на доходите на българските граждани

Кръстина Таскова е №1 в Патриотична коалиция „Воля“ и НФСБ" за 27-и МИР

Пети в листата е Димитър Тошев от гражданската квота на БСДП – млад икономист и неопетнен родолюбец

 

Депутатът в настоящия парламент Кръстина Таскова е водач на листата на Патриотична коалиция „Воля“ и НФСБ“ в 27-и МИР – Стара Загора. Тя е единствената дама на челна позиция от значимите политически формации, а коалицията регистрира пълна листа от 22 души, сред които е и футболната легенда на „Берое“ и ЦСКА и Голмайстор №1 на България Петър Жеков. Българската социалдемократическа партия (БСДП), БЗНС, „Обединена социалдемокрация“, радикалдемократите и християндемократите са останалите партньори в Патриотична коалиция „Воля“ и НФСБ“, чиято категорична заявка е за третото място в Старозагорския избирателен район и поне две депутатски места. Общо 10 икономисти, двама лекари, трима фармацевти, две медицински сестри, адвокат, представител на културата и на енергетиката са сред кандидатите за област Стара Загора.


Наред със Стара Загора Кръстина Таскова ще поведе и листата на обединението в родния си Добрич (в Града на липите, който припознава като най-близък до сърцето ѝ, тя е снаха). На втора позиция в старозагорската листа е Недко Кузманов – преподавател в Тракийския университет. Трети е Петко Михайлов – експерт в сферата на енергетиката, с дългогодишен опит в комплекса „Марица изток“. На четвъртата позиция е Петър Попов от Казанлък, а пети е икономистът от БСДП Димитър Тошев. Рекордьорът по отбелязани попадения в най-високото ниво на българския футбол Петър Жеков е шести. Диян Петров и адв. Ива Михайлова са съответно на седмо и осмо място.
В Стара Загора Патриотична коалиция „Воля“ и НФСБ“ се обяви за рязко повишение на доходите на българските граждани. „Това е нашата основна цел. Трябва да обърнем тенденцията. Не бизнесът да се моли пред администрацията, а тя да търси частния сектор, който има нужда от помощ“, настоя Кръстина Таскова. Водачът на листата подчерта, че обединението няма да влезе в следващо управление, ако не бъде поет ангажимент да се осигуряват безплатни лекарства за всички до 18 години и възрастни хора над 65-годишна възраст. По думите на Таскова средствата за това могат да бъдат осигурени от бюджета на НЗОК.


Ако кандидатите получат подкрепата на избирателите, от коалицията ще настояват и за изграждане на държавна верига бензиностанции. „Опитваме се да сформираме отбор, който ще получи по-голяма подкрепа и представителство в следващия парламент. Патриотизмът не може да бъде изхабен!“, бе категорична Кръстина Таскова.


Енергийният експерт в листата на „Воля“ и НФСБ Петко Михайлов призова политическите сили за обединение в името на продължаване на съществуването на комплекса „Марица изток“. Той подчерта, че ако не бъде осигурен плавен преход по линия на „Зелената сделка“, страната ни ще изпадне в зависимост от доставките на електроенергия от други страни. „Нека бъде търсен и отстояван вариант, при който тази индустрия ще продължи да съществува!“, призова Михайлов.
„На парламентарните избори '2021 участваме в Патриотичната коалиция „Воля“ – НФСБ“, чийто номер в бюлетината за народни представители е 24 – сподели зам.-председателят на БСДП инж. Недялко Ангелов. – Нашият кандидат за област Стара Загора е Димитър Тошев. Той е млад икономист и неопетнен родолюбец от гражданската ни квота. Припознава всички избиратели за свои партньори и застава зад недвусмисления девиз „България над всичко! Гласувайте ни задачи!“. Неговата преференция е 105, а поставяйки „х“ на №24 и преференция №105 нашите избиратели избират проекта ни за безплатни лекарства за децата до 18 години и за пенсионерите и ниски цени на горивата. Освен това те ще имат сигурен дом и работа, а ние им обещаваме още дългосрочна социална политика, както и честен диалог с всеки...“.


Самият Димитър Тошев допълни, че макар да не е член на БСДП, той се чувства като последовател на д-р Дертлиев. Той сподели още, че ще търси сподвижници сред тези старозагорци, които и досега са проявявали активна позиция по наболелите проблеми. И се надява тази симбиоза да бъде успешна, за да се превърне България в страна с европейска визия и добър жизнен стандарт.11.03.2021 г.
Петър ПЕТРОВ

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти