Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

Народът в опозиция

Социалното неравенство винаги е присъствало в българската действителност. За съжаление българският народ търпя неправди векове наред, до преди 30 години, когато се появи еуфорната думичка демокрация, чакана всички като символ на свободата. Днес този символ олицетворява недосегаема престъпност и страх и несигурност. 2019 г., след 12 години членство в Европейският съюз България е получила около 50 милиарда евро европейски средства, а резултатът е катастрофален - 42% от българите живеят на прага на бедността.

 

Изоставени на произвола на съдбата от корумпирани правителства и депутати, чакащи смирено края на жалкият си живот, без качествено здравеопазване, в страна превърната в хоспис от двете партии ГЕРБ и БСП, днес българите нямаме път и посока, по които да тръгнем. Сринатата социална система и мизерните доходи, прогониха 2 милиона българи и нанесоха непоправими щети на духа и националното ни съзнание. В навечерието на изборите за Европейски парламент, ние сме най бедният народ в този съюз и няма нищо европейско, нито в стандарта на живот, нито в управлението на държавата.

 

БСДП единствена е последователна в защита на социалните си виждания за България и на тези избори предлага идеята за Европейски базов доход-ЕБД, която ще реше редица проблеми на изстрадалия ни народ. На първо място бедността - бич за цивилизационните процеси и водеща сила на насилието, корупцията и скодоумието на страха. Уравняването или по скоро унифицирането на социалните системи на страните членки на ЕС е начин и инструмент за осигуряване на онзи социален минимум необходим за всеки стомах, да преживява нормално.

 

ЕБД решава и проблема с експлоатацията на български граждани в по развитите икономики, и дава възможност за връщане на изгонените българи у дома и развитие на малкия и средния бизнес във всички региони на страната. Правилата и условията за получаването на този екзистенц минимум ни предпазва и от опасността от безразборна външна миграция. Степен на образование, минимални нива за език и изповядване на християнските ценности на Стария континент, ще са част от условията за достъп на европейските граждани до този базов доход.

 

Брюкселската администрация, трябва изцяло да преосмисли досегашните си управленски решения, превръщащи страна като нашата в донор на евтина работна ръка, консуматор на некачествени стоки с неконкурентна икономика. Европа, ще бъде единна само ако е справедлива и солидарна. ,,Социалният хуманизъм ще спаси Европа’’ е посланието на социалдемократите в Европейският парламент.

 


Емил Емилов – кандидат за европейски депутат на БСДП в коалиция ,,ВОЛЯ – Българските родолюбци’’ №23, преференция 104


 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти