Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

За въвеждането на Европейски базов доход

За въвеждането на Европейски базов доход, като надградена идея на патрона си - Константин Бозвелиев, се обявиха от Българската социалдемократическа партия. Решението за това е взето на заседание на Изпълнителното бюро на БСДП. Това ще е и основната им теза за предстоящите евроизбори, каза в Казанлък председателят на партията Йордан Нихризов, където се и проведе форумът.


Идеята ще се обсъжда и дискутира и с техните евентуални партньори, ако се стигне до подписване на коалиционно споразумение за съвместно явяване на вота през май, уточни Нихризов и поясни, че всички социалдемократически формации били готови да я прокламират.


По думите му, основният замисъл на този вид доход, е уеднаквяване на социалните системи във всички европейски страни, като на гражданите им се предоставят равни възможности за образование, храна и задоволяване на основните им потребности.


Подобен доход от своя страна ще изисква от гражданите и съответните страни да признават европейските ценности.
Според Нихризов, идеята не е утопична, но „не може и да се реализира утре“.


Тезата за въвеждането на европейски базов доход социалдемократите ще обсъждат и с представители на различни политически и синдикални формации, както и с НПО.
В Казанлък следовници и сподвижници на д-р Дертлиев и Константин Бозвелиев отбелязаха 110-та годишнина от поемането на градското управление от видния социалдемократ и народен представител в продължение на 14 години - Константин Бозвелиев.


Трите години от неговото кметуване в Казанлък, в периода 1908-1911 година са белязани от усилена дейност за паркостроителството в общината: залесява се хълма „Тюлбето“, местността пред Минерални бани Овощник, обсъжда се идеята за нов градски парк, какъвто по-късно става парк Розариум. Усилено се строят нови училищни сгради, учредява се Казанлъшката Популярна банка, поема се инициатива за проучване и построяване на модерен градски водопровод.


Наследниците на идеите на Бозвелиев днес почистиха гроба на своя патрон в казанлъшкия гробищен парк и поднесоха венец и цветя. Допреди няколко години се считаше, че гробът на Константин Бозвелиев е завинаги изгубен, тъй като той умира последен от рода. Благодарение на публикация на zakazanlak.bg и разказ на адвокат Стефан Сарънеделчев, който като гимназист се грижи за гроба на „дядо Коста“, мястото за вечен покой на един от бележитите граждани на Казанлък, оставил сериозен принос в българската история с делата си и идеите си през 19-20 век, бе разкрит и знаен за поколенията.
По повод 110-та годишнина от кметуването на Константин Бозвелиев, местните социалдемократи ще внесат предложение паметта за делото му да бъде вписана в Почетната книга на Казанлък.


Пред сподвижници настоящият председател на БСДП Йордан Нихризов представи и своите нови книги.
За Казанлък БГ

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти