Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

ДА ВЪРНЕМ ВЯРАТА НА ХОРАТА В ДОБРОТО !

Когато в края на ХХ век Източна Европа се събуди и народния гняв и помете тоталитарните режими, в България демократи, земеделци, социалдемократи, създадоха СДС и тръгнаха да изграждат гражданско общество, обединени от Синята идея. За двадесет и три години много неща не се случиха точно така, както хората мечтаеха да бъдат. Бивши комунисти превърнаха партийната си власт в икономическа, а монополите и свързаната с тях олигархия убиха вярата в справедливостта и доброто. По медиите толкова често се повтаряше, как страната пропада, че този израз се превърна в аксиома. Мнозина забравиха предишните паради пред химерите на "Светлото бъдеще" На носталгиците навярно е нужно да се припомни за вечните опашки в магазините, свързани с дефицита на стоки, а Интернет поколението трябва да знае, че денят свършваше с Първа програма на БНТ и подслушването не бе скандал, а мрачно ежедневие.


"Всички са маскари и изход няма!"- повтарят крепителите на статуквото днес. Затова народът имал само един избор – между по-голямото и по-малкото зло. "Такова ли е бъдещето на България?" се питат младите, насочили поглед към Терминал 2.


Алтернатива има и тя е в смисъла на програмата на СДС. Да тръгнем отново заедно на чисто, да върнем вярата в изгубената социална справедливост. За нейното реализиране не е нужен поредния Спасител, а обединението на усилията и таланта на всички българи. Нима се изисква друго освен честност, за да се премахнат всички законови поправки в угода на монополите, да се подкрепи на практика дребния и семеен бизнес, да се заложи принципа на справедливостта в данъчното облагане. За да има реални стъпки в социалната политика, трябва работеща икономика, работеща не в интерес на печалбите на шепа олигарси с тъмно минало, а в интерес на гражданите. Всички знаят, че образованието е прозореца към света, това което прави слепия окат и че за ефективно здравеопазване са нужни не милозливи акции, а програма и действия. Но постигането на тези цели става с политическа воля, не с пошли представления, нагнетяващи долни страсти. Необходим е апостолски дух и вяра.


Днес, в навечерието на поредния решителен за българските граждани избор демократи, земеделци и социалдемократи са отново заедно, обединени в коалицията Съюз на демократичните сили. Защото всички са наясно, че когато стане трудно - изходът е СДС. Едно от обещанията дадени пред хората е вече факт. СДС тръгва с чисто лице и е единствения участник в изборите, който няма агенти на бившата Държавна сигурност в своите редици. Критерият е европейски и той е честност и откритост.


Да, България е част от Европа, но нейните граждани е необходимо да станат достойни и свободни по дух, не обитатели на задния и двор. За това трябва да върнем вярата на хората, чувството, че в нашата страна може да има социална справедливост. Да покажем, че техния глас за СДС не е глас в пустиня, а избора с №10 е точното попадение в целта за всички, които желаят по-добро настояще и бъдеще за себе си и за своите деца.

Йордан Нихризов

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти