Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

ПАРТНЬОРИТЕ ОТ КОАЛИЦИЯТА СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ ПОДАДОХА ДОКУМЕНТИ В ЦИК

31.03.2013
Лидерите на партиите от новоучредената коалиция д-р Емил Кабаиванов, Петя Ставрева, Захари Петров и Йордан Нихризов подадоха документи в Централната избирателна комисия за регистрация на "Съюза на демократичните сили", чрез който ще се представляват на предстоящите парламентарни избори на 12 май 2013г.
Синият съюз формираха политическите партии Съюз на демократичните сили, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия в България, Българска социалдемократическа партия и Движение Гергьовден.

"За разлика от други формации при нас протича процес към обединение и консолидация. Ние разчитаме на вота на тези български граждани, които категорично заявиха, че искат държавните институции да заработят и да се промени отношението на държавата към гражданите", заяви лидера на Съюза на демократичните сили д-р Емил Кабаиванов.

"С регистрирането на Съюза на демократичните сили като коалиция ние анонсираме една формация, която е алтернатива на политическите монополи. Алтернатива за всички български граждани, които искат България да се управлява утре по-добре и да живеем в нормална европейска държава, каза лидерът на Обединени земеделци Петя Ставрева.

Председателят на БСДП Йордан Нихризов допълни, че новосформираната коалиция желае да върне вярата на хората в демократичните ценности и тръгвайки на чисто да бъде тяхната алтернатива срещу опитите да се съхрани порочното статукво.

Лидерите коментираха решението на Централната избирателна комисия, с което отказва да впише д-р Емил Кабаиванов за представляващ Синята коалиция.

"Изпратили сме писма до посланиците на държавите-членки на ЕС, до Европейската народна партия (ЕНП) и до наблюдателите от ОССЕ за подмяната на политическото представителство на четири партии от Синята коалиция, които я създадохме през 2009 г., че бе отнето правото да имат свои представители в секционните и районните изборни комисии. Смятаме, че това е недемократично и противоречи на принципите за провеждането на честни избори в България", каза от своя страна лидерът на Обединени земеделци Петя Ставрева.

По думите й гласността у нас и сред европейските ни партньори на един проблем, който касае политическото представителство, безспорно ще има отзвук и навън и до голяма степен говори за това в каква атмосфера ще се провеждат бъдещите избори.

"Ние като държава имаме интерес те да бъдат честни и да няма подмяна на политическо представителство и то на традиционни български партии", подчерта Ставрева.
Съюзът на демократичните сили продължава преговорите с десни формации и сдружения, които ще се присъединят към формацията.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти