Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Становища и декларации / На общински организации

ОБЛАСТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НА БСДП, РДП И ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ В РУСЕ СКЛЮЧИХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ОБЩИ ДЕЙСТВИЯ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ 2011 Г.


На светлия християнски празник Цветница областните председатели на организациите на три традиционни български партии  Е. Бачийски (БСДП), Г. Ганчев (РДП) и В. Димитров (Обединени земеделци) сложиха подписа си под клаузите на споразумение за общи действия и сътрудничество на предстоящите избори. Това е първия конкретен отзвук на местно ниво на Декларация за политическо сътрудничество, огласена от политическите лидери на 31.01.2011 г. в гр. Стара Загора. В споразумението, чиито текст публикуваме отделно, са заложени принципи, които бяха основополагащи в зората на демократичните промени у нас, но с годините отстъпиха на заден план, като вземането на решение с консенсус и съставяне на листите за общински съветници, съобразно  качествата на кандидатите. На тържественото събитие в залата на хотел “Дунав” присъстваха и председателите на Обединени земеделци, РДП и БСДП, г-жа Петя Ставрева,  г-н Захари Петров и г-н  Йордан Нихризов.Галин Ганчев от РДП, като доаен на председателското тяло в областта, стана водещ на последвалата пресконференция пред медиите в Русе. От името на БСДП г-н Емил Бачийски изтъкна, че инициативата идва да спомогне както за консолидиране на демократичните сили, така и за отпадане на мрачната перспектива пред хората да избират уж по-малкото зло.
Пред журналистите думата по актуални политически въпроси взеха и председателите на партиите. Г-н Захари Петров припомни предложението на РДП, представено пред партньорите от Синята коалиция, за среща на председателите на партиите от коалицията с ръководството на ГЕРБ. Целта на такава среща е да се уточнят позициите на двете политически сили, предвид разнобойните сигнали давани от членове на правителството, както по управленски въпроси, така и по отношение на политическото партньорство със Синята коалиция.Йордан Нихризов представи идеята за законодателна инициатива по проблема със забавените с месеци неизплатените трудови възнаграждения, като форма и желание за положително отношение към наболели въпроси, чието справедливо решение не може да намери адекватен отговор. Той подчерта, че възприемането на лоялността на кандидатите към политическата сила, която ги е издигнала и програмата, с която са били избрани, като партийно раболепие е порочен подход, защото практиката показва, че далеч по-негативно е политическото намадство в името на съхранението във властта. Ние представителите на традиционните български партии се прекланяме пред идеите и делото на своите предшественици, за разлика от тези в политическите фоерверки, народили се в последното десетилетие, където преклонението е пред хората осигурили парите за пътя към върха. Затова ние искаме да възродим българските демократични традиции и да турим край на подмолната битка с клюки и интриги, довела до отвращение на хората у нас от политиката, заключи своето изказване той.

“Позиция”

  

С П О Р А З У М Е Н И Е
Днес 17.04.2011 г. в град Русе се подписа настоящето споразумение за общи действия на политическите избори в Община Русе и Област Русе между:

  1. Радикалдемократическа партия - представлявана от Галин Ганчев,
  2. ПП”Обединени земеделци”- представлявана от Валентин Димитров и
  3. Българска Социалдемократическа Партия – представлявана от Емил Бачийски.

Трите страни се договориха за следното:
1.Да участват с обща листа за общински съветници и общ кандидат за кмет на изборите през 2011г.
2. Да се информират взаимно за политически действия и преговори.
3. Да вземат общите решения с консенсус.
4. При съставянето на листата за общински съветници е валидно решението на тримата представляващи за реда и качествата на участващите кандидати.
5. Да изработят кратка обща политическа програма за участие в изборите и реализацията и през мандат 2012-2016г.
За Радикалдемократическа партия -        ...........................
/Г.Ганчев/
За ПП”Обединени земеделци”  -              .............................
/ В.Димитров/
За Българска Социалдемократическа Партия - ...............................
/Е.Бачийски/

 

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти