Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Становища и декларации / На общински организации

СТАНОВИЩЕ
на
Общинската организация на БСДП - гр.Бургас във връзка със задържането на Общинския съветник и заместник - председател на БСДП - гр. Бургас г-н Венцеслав Чамурджиев


Последният половин месец се чуха всякакви небивалици по адрес на г-н Чамурджиев. Ние като негови колеги и хора, обединени под обща идея, сме длъжни да вземем отношение относно създалата се ситуация. Затова се обръщаме към вас, журналисти от различни медии, за да чуете и нашата позиция относно клеветническата кампания, която се води срещу г-н Венцеслав Чамурджиев.


Георги Минков представя приетото становище на МО на БСДП пред медиите в гр. Бургас

Ние вярваме, че правоохранителните и правните институции ще достигнат до същото заключение, че г-н Чамурджиев е наклеветен и опетнен. За уточнение на аудиторията на 4-ти ноември тази година бе задържан г-н Венцеслав Чамурджиев - адвокат, член на адвокатската колегия и общински съветник от БСДП. Със задържането на г-н Чамурджиев срещу него започна една несправедлива кампания,не само от гледна точка на българското законодателство, но и от гледна точка на всички европейски норми. Това наше твърдение произтича от обстоятелството, че обвинението ползва компрометирани свидетели, които са обвиняеми по друго дело за същото престъпление. Този факт буди основателно съмнение за наличието на сделка между обвинението и тези свидетели, което е недопустимо, съгласно всякакви международни норми, очертаващи понятието презумпция за невиновност В тази връзка по интернет бяха разпространени телефони, на които да звънят анонимни свидетели. Това засилва съмнението, че г-н Чамурджиев е задържан преди да има събрани доказателства и те тепърва трябва да бъдат намерени.
Друг важен момент е, че обвинението се основава на анонимни свидетели и компрометирани такива. Тези действия на полицията и прокуратурата имат и международен отзвук. Получено е писмо от собственик на една голяма фирма, която има съвместен проект с г-н Чамурджиев. Това писмо е ярко предупреждение за началото на отлив на инвестиции от Бургаския регион или до блокирането на такива до изясняването на случая.
Г-н Чамурджиев се изявява винаги като обществена ангажирана и заинтересована личност, спрямо идеите и програмата на БСДП в Общинския съвет на град Бургас. Той е идейният генератор на докладни-записки, питания и проекти, които сме обсъждали в нашата група през изминалите три години. Всички решения сме взимали с консенсус, никога не е налагал мнението си без да вземе под внимание и нашето. Работата по общинските проблеми му отне много време и нерви, но той искаше да направи нещо полезно и позитивно за бургазлии.За малко повече от 3 години Общинската организация на БСДП и групата от съветници в Общински съвет - Бургас, чийто активен участник е г-н Чамурджиев, се превърна във важен фактор при решаване на обществено значимите събития в Бургас.
Най-важните направления, по които се работи и се вкарват докладни, са големите проблеми, които трябва да се решат на територията на Общината. Това са инфраструктурата, обществения ред, енергийните монополи, медицинското обслужване на гражданите, качеството на пътищата и ремонтите, спортната база и възможностите за развитие на детско-юношеския спорт, развити на културно-туристическата индустрия в региона и неговата специфична идентичност. По всички тези проблеми групата съветници от БСДП е участвала със свои докладни. Част от тях са послужили за база при изработването и допълнението на Общинското законодателство. С наредбата за обществения ред; културната стратегия на град Бургас, опазването на спортната база на общината, поставянето на нови светофари на неврологични кръстовища, както и създаването в Общинския съвет на нова Комисия от групата на БСДП, която следи за качеството на ремонтно-асфалтовите дейности на територията на Общината.
За цялата тази дейност са инициирани редица проекти за нейното модернизирани. От страна на БСДП бяха привлечени експерти в различни области и специалности от състава на местната организация.
Избягвайки конфронтацията и междуличностните конфликти ние възприехме политиката на твърдо отстояване на обществените потребности - приоритетите и националните интереси. Обявихме се срещу построяването на Джамия от ДПС в най-големият бургаски комплекс - "Меден Рудник", защото смятаме, че там не живее компактно мюсюлманско население, а българско православно, което има нужда от болници, училища и спортни бази. Като цяло групата работи за укрепване на държавността на регионално ниво и отстояване на Българските национални ценности и приоритети.
23.11.2010 г.
гр. Бургас                               Георги Минков
Председател на МО на БСДП гр.Бургас
Член на НК на БСДП

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти