Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения


ДИАНА МАРИНОВА- ЧЛЕН НА ИБ НА БСДП ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ В ПРЕСТИЖЕН МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМИскам да споделя със съмишлениците  - социалдемократи и приятелите ми от БСДП, както и с всички читатели на нашия хубав бюлетин впечатленията от участието ми в едно историческо международно събитие.

След приемането на новата Конвенция на ООН относно договорите за международен превоз на товари по море в края на миналата година, през периода 21-23 септември 2009 г., в гр. Ротердам, Холандия, беше организирано официалното подписване на конвенцията под наименованието „Ротердамски правила 2009”. Аз бях единственият представител на България на този най-висок исторически форум за бъдещето на международно правното регулиране на морското търговско корабоплаване. Взех участие в научната конференция на 21.09.2009 г., посветена на новите международни правила, на която присъстваха над двеста научни работници, специалисти по международно и морско право от 68 държави. Участвах и в официалната церемония по подписването на правилата на 23.09.2009 г. като представител на българска неправителствена организация – сдружение „Българска асоциация по морско право”, което е колективен член на Международния морски комитет (ММК). Именно със съдействието на ММК беше разработен проектът на Комисията на ООН по международно търговско право УНСИТРАЛ на новата международна конвенция.

След като години наред неизменна част от моята преподавателска работа в УНСС е обучението на студентите по право и международни икономически отношения по въпросите, свързани с международните договори и подписването и ратифицирането на международни конвенции, сега присъствах и на живо на форум по подписването на международна конвенция на най-високо ниво.

След посещението на най-голямото европейско пристанище и четвърто по големина в света, на 22 септември, който по прекрасно съвпадение е и национален празник на България, в Ротердам беше организиран Парад на знамената на всички държави, заявили интерес към форума. С гордост и огромно вълнение вдигнах българското знаме но пилон шест…
Има пътища, които не трябва да извървим сами… Има събития, за които е трудно да разкажем, макар и да сме ги преживели… Затова реших да Ви направя съпричастни на тези изключително интересни и скъпи за мен мигове. Макар и темата на моето посещение да е на пръв поглед доста специализирана и отдалечена от традиционните за в. „Позиция” теми, считам че всъщност развитието на правото на международния транспорт, търговското корабоплаване и морското право като цяло е тема, много близка до най-висшата социална цел – да се живее по-добре! Нещо повече, у нас е крайно необходимо и неотложно да се разработи и приеме морска стратегия и да се помисли за морска политика, подобаваща на европейска морска държава като Република България.

Диана Маринова

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти