Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКИЯТ БЮЛЕТИН “ПОЗИЦИЯ” НАВЪРШИ ПЕТ ГОДИНИ

Някак неусетно мина времето от 44-я конгрес на БСДП през месец юни 2002 г., на който бе взето решение да се възстанови вътрешнопартийния бюлетин “Позиция”. При финансовата невъзможност да се издава за сега партийният орган в. “Свободен народ” и плътната завеса хвърлена върху партията и нейната дейност от медиите, той се превърна във важната връзка между централата и организациите по места, стана малкото пламъче в информационното затъмнение за дейността и възгледите на традиционната социалдемокрация у нас.
Въпреки трудностите на лице е вече брой под № 43-ти. С гордост можем да изтъкнем, че много други издания не можаха да достигнат такъв рубеж, въпреки лъскавата фасада, с която стартираха. Нашето основно качество се оказа упоритостта, упоритостта да има и следваща стъпка, да оставим в тежкото време на лъжи и манипулации следа след себе си. Да оставим знак, че в България е имало верни продължители на идеите на социалдемократи като Янко Сакъзов, Кръстю. Пастухов, Коста Лулчев д-р Георги Петков и Атанас Москов и хиляди други, работили за развитието и налагането на социалната идея у нас.
“Позиция” се издава както в стандартен вид на хартиен носител, така и в електронен вариант на страницата на БСДП в “Интернет”. Поне по това приличаме на големите и сериозни издания и от време на време имаме възможност да се похвалим, че сме надскочили партийните граници. Макар и с ясна политическа ориентация, материали от някой рубрики на бюлетина като “По следите на изгубените милиони” и “Незабравимите наши предшественици” са отпечатвани и в други високотиражни събратя.
Все пак, понеже точната рождена дата остана в тайна и известни са само месеца – юли и годината – 2002, скромно, а не на скъп купон ще духнем първите пет свещички с твърдото решение, че ставаме на пет, но продължаваме напред. Като изказваме благодарност на всички сътрудничили на бюлетина “Позиция”, трябва да поздравим и нашия издател ИК”Неделник” в лицето на г-н Костадин Попов и г-н Георги Габровски, който оформя електронната страница на БСДП. В заключение, обаче да не забравяме, че основната ни цел е работата за делото на социалдемокрацията, а първата предстояща задача е успех на Местни избори 2007 г. Нека си пожелаем този успех и да се трудим за него всеотдайно.

Йордан Нихризов

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти