Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

БСДП ПРОДЪЛЖАВА УВЕРЕНО НАПРЕД

Домакин на поредното заседание на НК на БСДП, проведено на 18.11.2006 г., бе организацията в Ямболска област. Форумът се проведе в комплекс “Замъка” в гр.Ямбол, който членът на партията Тончо Гочев гради вече години наред със собствените си ръце. Дневният ред включваше анализ на политическата и икономическа обстановка в страната след проведените президентски избори, участието на партията в кампанията, както и гласуване на решение за основните направления на работа на БСДП в предстоящите през 2006 г. местни избори и избори за евродепутати. Докладът на председателя Йордан Нихризов и проектът за решения бяха раздадени предварително за обсъждане в местните организации.Час преди началото на заседанието на Националния комитет беше проведена пресконференция за местните медии, в която взеха участие председателят на партията, зам.председателят Венелин Йорданов и членовете на Изпълнителното бюро Стефко Атанасов и Илия Калев. На нея журналистите бяха запознати с основните виждания на БСДП за състоянието в страната и пътищата за достигане на целта - българинът да стане достоен гражданин на обединена Европа. Посочено бе, че гласуваният преди дни Бюджет 2007 г., който някой определят за ляв, а други като десен, е преди всичко порочен, защото прави поредната стъпка за утвърждаване в България на един олигархичен стил на управление.


Данъчната политика на тройната коалиция заедно с широко пропагандираните стимули за едрия бизнес (корпоративният данък се сваля до ниво 10%) прехвърля основната тежест върху гърба на обикновените граждани с повишаване на акцизните ставки, данъчните оценки на имотите и отказа да се намали ДДС и ДОД. В бюджета за поредна година се залага огромен излишък, който може да достигне над 3 млрд.лв. Тази методика копира социалистическото преразпределение, но вече в пазарни среда, от което се облагодетелстват близки до управляващите фирми. Отношението към дребния бизнес в условията на бъдещото присъединяване към ЕС е далеч от защита на националните интереси и копира по-скоро политиката на управляващите от страните от Тихоокеанския басейн.От местната преса бе проявен интерес към процесите на единение на социалдемокрацията и позициите на организацията на БСДП в гр. Ямбол. Председателят на партията Йордан Нихризов подчерта, че единение в социалдемокрацията може да се получи само на основата на принципи, а не на лепене на етикети в угода на лидерски амбиции. Той даде пример с политици, членове на ПГ на Коалиция за България, които след критики към Бюджет 2007 г. като антисоциален и заявления, че ще гласуват против него, фактически са го подкрепили или са се въздържали при гласуването му в парламента. ”Този подход” - подчерта той - “е неморален както към настоящите партньори, така и към избирателите и показва, че всяко споразумение, под което стоят подписите на подобни хора, може в миг да се превърне в ненужен лист хартия. Нито социалдемокрацията, нито българските граждани имат полза от такова социалдемократическо единство. На 26.11.2006 г. БСДП ще чества 17 години от своето възстановяване, като в този период рядко е имала щастлива съдба, но никога тя не е изменяла на принципите си и на своите демократични традиции.”На заседанието на НК дискусията обедини точките за анализа на изминатия период и предстоящите задачи. В нея взеха участие Минко Стефанов, Спасимир Стоянов, Илия Калев и председателя на ЦКРК Стойко Гюров. Беше обърнато особено внимание на дисциплината при изпълнение на поетите задачи. Недопустимо е в няколко кампании да се повтарят едни и същи грешки, защото те могат да доведат до лоши последствия за самите местни организации. Участието заради олимпийския принцип и загубване на връзката с избраните кметове и съветници са двата основни порока в БСДП по места. Задачата за тези местни избори е максимално количество на избрани кметове и съветници.

"Комплекс "Замъка" край гр.Ямбол, който социалдемократът Тончо Гочев строи вече години със собствените си ръце"

Колкото до изборите за евродепутати, ако се проведат преди местните избори и системата е централна пропорционална, то те могат да дадат точна картина за състоянието на организацията по региони. Всички изказали се подкрепиха принципа, че БСДП ще се регистрира самостоятелно за участие в местните избори, а коалиции ще могат да сключват общинските организации. При споразуменията ще се прилага критерия за уважение достойнството и позициите на партията от партньорите и ясна формулировка на общите цели и задачи."Диалогът продължи и по време на вечерята."

В дискусията се посочи още, че партията трябва да подготви експертни становища по важни за страната въпроси като енергийната независимост, проблемите свързани с еврочленството и спекулирането с малцинствени права.. Не постъпиха предложения по основния пакет мероприятия и направления, включени в проекта за решения и те бяха гласувани единодушно."И ще хапнем и ще тропнем да се пукат душманите!"

По станала вече традиция домакините от Ямбол организираха дружеска вечеря, на която дискусиите преляха във веселба и показаха, че в политиката, въпреки трудностите, социалдемократите могат да бъдат не само съмишленици, но и добри приятели.

“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти