Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Решения / Конгреси

Р Е Ш Е Н И Я
на
45-ия КОНГРЕС на БСДП


Като изслуша докладите на председателя на БСДП и на председателя на ЦКРК на БСДП за организационната и политическа дейност в междуконгресния период и направи анализ на социално-икономическата и политическа обстановка в страната след проведените парламентарни избори, констатирайки задълбочаващите се проблеми и разочарования сред излъганите в своите надежди избиратели, 45-я Конгрес на БСДП

Р Е Ш И:

1. Приема отчетните доклади на председателя на БСДП и на председателя на ЦКРК на БСДП и одобрява действията на ИБ на БСДП, на председателя на БСДП и на председателя на ЦКРК на БСДП в периода от 44-ия до 45-ия конгрес на партията (09.06.2002 г. – 17.12.2005 г.).

2. БСДП да продължи да отстоява позициите си като социална партия и на основата на партийната програма да разработи конкретни предложения, свързани с проблемите пред трудовите хора и дребния бизнес, по покриване от страната на изискванията на предстоящото членство на България в ЕС.

3. БСДП, опирайки се на своята социална идентичност, да направи конкретни стъпки за съвместни действия със сродни организации и политически партии на страни от ЕС.

4. Като социалдемократическа партия БСДП да продължи и задълбочи връзките със синдикатите в България, както на национално, така и на местно равнище, с цел изработване на общи позиции и съвместни действия.

5. Местните, общинските и областни организации на партията да започнат подготовка за структурно обновяване по места с готовност на местните избори през 2007 г. да се осигури ефективно участие на партията в 2/3 от общините в България.

6. БСДП да разшири контактите си с демократичните организации и партии в страната с цел издигане на обща кандидатура на президентските избори, която да изповядва демократичните принципи, отстоявани от БСДП.

7. БСДП да продължи работата за единение на социалдемокрацията в България.

8. БСДП се обявява категорично срещу демагогията на сегашното политическо управление, което прехвърля, в противовес на предизборните си обещания, тежестите на прехода на плещите на българските граждани и посредством антисоциалната си политика пречи за израстването на истински свободни хора с икономически възможности, които могат да формират средната класа в една демократична страна. Основавайки се на своята вековна традиция, БСДП последователно ще защитава правата на трудовите хора, на дребния и среден бизнес, на всички, които със своята инициативност и труд работят за просперитета на България и отстояване на нейните национални интереси.

45-ти конгрес на БСДП

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти