Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ ВЕЧЕ ИМА СОБСТВЕНА ЦЕНТРАЛА

Дълги години проблемът с централния офис на партията стоеше нерешен. Той възникна още след 43-ия конгрес, проведен в гр.Пловдив, когато централата на БСДП на ул.”Екзарх Йосиф” № 37 се оказа недостъпна за нейните членове.


Одисеята със съдебния адрес, на който бе регистрирана Българската социалдемократическа партия, продължи въпреки съдебното решение от м.февруари 2001 г., сигналите до


Прокуратурата и сключения договор за наем със Софийска община. Самонастанилите се лица се сменяха, но съответните компетентни органи така и не можаха да открият нарушение в закона, а охранителни фирми пазеха от достъп на членове на БСДП помещенията на шестия етаж на ул.”Екзарх Йосиф” № 37.
С решение на ХІІІ-тата национална конференция за временно седалище на БСДП бе обявен офисът на бул.”Дондуков” № 19, който бе посочван и като адрес на вътрешно-партийния бюлетин “Позиция”. Скоро след това решение, в края на 2003 г. и помещенията на бул.”Дондуков” № 19 бяха отнети, а за да бъде съкратена процедурата с изпълнението, етажът бе изобилно наводнен от пробита водопроводна тръба. Митарствата започнаха отново и БСДП реално остана без адрес за кореспонденция и място за заседания на ръководството.


Същевременно, въпреки трудностите и опитите да бъде спряно, вървеше изграждането на сградата на бул.”Александър Стамболийски” № 51, където трябваше да се разположи новият централен офис на БСДП. Благодарение на усилията на всички, ангажирани със задачата по изграждането, партията се сдоби със своята нова централа на третия етаж на бул.”Ал.Стамболийски” № 51 в гр.София, включваща два кабинета, голяма и малка заседателна зала. Офисът на БСДП бе осветен със скромен ритуал на 30.07.2005 г., а от същият ден там се провеждат заседанията на ИБ на БСДП и сбирките на ГК на БСДП-гр.София.


Първото заседание в голямата заседателна зала предстои на 06.11.2005 г., когато е насрочена ХІV-тата национална конференция. Нека си пожелаем новата придобивка да сложи край не само на дългогодишните трудности в партийната дейност, но и да стане стимул за по-добро бъдеще на социалдемокрацията у нас.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти