Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

ВЪПРЕКИ ТРУДНОСТИТЕ БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ ОТСТОЯВА СВОИТЕ ПРИНЦИПИ
 
На 19.03.2005 г. в гр.София се проведе заседание на ИБ на БСДП, посветено на задачите на партията в предстоящите избори. В информацията, изнесена пред бюрото от председателя Йордан Нихризов, зам.председателя Ивалин Йосифов и члена на ИБ – Владимир Тренев , бяха посочени основните моменти на проведените разговори с политическите сили в предизборния период.Йордан Нихризов изтъкна поредицата от препятствия, които силните на деня се опитват да поставят, за да си осигурят предимство и да елиминират другите участници посредством икономически бариери. Всички подобни идеи от катастрофиралия нов Закон за политическите партии сега се пренасят в избирателното законодателство. Неблагоприятната среда се задълбочава допълнително от групирането на политическите сили по ярко изразени корпоративни направления. Като политическа партия, която никога не се е замесвала в корупционни сделки, БСДП трудно може да се впише в “новите изборни критерии”, нито да се противопостави на добре парично смазаната информационна машина в тяхна поддръжка. Българските социалдемократи винаги са защитавали принципи, а не конюнктурни виждания и ще продължат по този път и в бъдеще.
В изказванията си всички членове на Изпълнителното бюро на БСДП изтъкнаха сложните обстоятелства, пред които днес е поставена партията. Като главна цел бе посочено изискването тя да запази своето парламентарно представителство и в следващото Народно събрание, за да успее да реализира идеите, заложени в програмните документи. За изпълнението й съществена роля имат всички местни организации, които трябва оперативно да отговорят на очакваните критерии, вписани в новото изборно законодателство.
Разгледани бяха главните направления на партньорство и възможностите те да се реализират. Отново бе констатирано, че в основата на трудностите са ограничените парични средства, с които партията разполага. В заключение бе прието, че социалдемокрацията трябва да извърши всичко необходимо, но да защити своите принципи, да помогне на хората в новите обстоятелства да имат своя избор и в бъдеще.
 
( Текстът на решенията на ИБ на БСДП публикуваме отделно .)

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти