Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Предизборен клип на БСДП в Патриотична коалиция "Воля и НФСБ


Нека загърбим популизма и кажем:"Да!" на разума в политиката


Йордан Нихризов за участието на БСДП в Патриотичната коалиция пред ТВ"Евроком" 29.03.2021 г.

 
Текуща информация / Пресцентър - съобщения

Позиция
на ОДС – Демократи за силна България и БСДП
относно кризата в сектора за сигурност и смените в ръководствата на НСО и НСБОП

Кризата в сектора за сигурност на Р. България се задълбочава. Началото и постави Началникът на Генералния щаб на БА ген. Колев, отправяйки заплахи за намеса на войската в политическия живот на страната. Заплахите бяха политически защитени от негова среща с ръководството на БСП. Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност поиска оставката на Началника на НСО ген. Владимиров, която веднага бе поискана и от президента. Правителството пенсионира Началника на НСБОП ген.
Р. Миланов, след неговите “забележителни успехи”, с които управляващите непрекъснато се хвалеха. За неговото място се прокарва отявлена кандидатура на БСП.
Кризата доведе до следното - без да е печелила избори БСП разшири властта си в МО и МВР и сега вече напълно контролира основните институции в сектора за сигурност: военното ръководство на БА, НС “Полиция”, специалните служби в и извън системата на МВР и политическото ръководство на това министерство. По този начин БСП вече управлява най-важните институции на Р. България – тези в сектора за сигурност. Цялата вина за това носи лично министър-председателят С. Сакскобургготски, тъй като по Конституция той отговаря за сигурността в страната.
Нашите политически изводи са: 1) че с помощта на НДСВ и министър-председателя С. Сакскобургготски, без избори, БСП пое управлението на сигурността на Р. България, с цел да влияе на резултатите от следващите парламентарни избори; 2) скандалът предизвикан от ген. Колев не само отслабва националната сигурност на България, но води до нарочно компрометиране и дискредитиране името на България, като член на НАТО.
И накрая за това което се случи тази седмица в Народното събрание:
Първо-отказа на управляващото мнозинство да зачете искането да бъде изслушан както министър председателя така и министъра на отбраната и началника на ГЩ, а също така да бъде поканен Президентът на Републиката, за да информира за кризата в сектора за сигурност и да се предприемат стъпки за преодоляването й. С последното управляващото мнозинство на НДСВ, ДПС и БСП демонстрираха пренебрежение към парламентарната демокрация.
Второ- Продължаването на срока на временната анкетна комисия “Петролгейт” , както и промяната в състава й трябва да доведат до изнасянето на цялата истина за финансирането на БСП от режима на Саддам Хюсеин. ПГ на ОДС - Демократи за силна България и БСДП настояват тази комисия да стигне до цялата истина, за да не лепне мазното петролно петно върху авторитета на цяла България.

ОДС - Демократи за силна България и БСДП
25.06.2004

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Председателят на БСДП за предизборните идеи на партията и коалицията пред ТВ"Евроком" 23.02.2021Зам. председателят на БСДП Недялко Ангелов пред в."Старозагорски новини" за предизборните предложения на партията
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти