Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Коалицията „ВОЛЯ - българските родолюбци“, в която равноправен партньор е БСДП подаде документи за регистрация в ЦИК

 
Партньорство / Неправителствени организации

НЕОБХОДИМ Е НОВ ОБЩЕСТВЕН ДОГОВОР

Необходим е нов обществен договор, това бе общото заключение от срещата на председателите Българска социалдемократическа партия /БСДП/ Йордан Нихризов, на „Обединени земеделци" Петя Ставрева и на Радикалдемократическа партия в България /РДП/ Захари Петров с президента на КНСБ Пламен Димитров. На срещата бе анализирана обществено-политическата ситуация в страната. Обект на разговора бяха и Бюджет 2014, както и проблемите при усвояването на средствата от еврофондовете. Участниците изразиха също становището, че днес у нас са нужни спешни мерки за решаване на проблемите в социалната политика, в енергетиката, икономиката, образованието, земеделието и регионите.
„Ние сме за възстановяване на индустрията в България, за стимулирането на икономиката и повече работни места", заяви Пламен Димитров. Необходими са спешни решения в сектор „енергетика", необходими са инвестиции и стабилност, за да не бъдат изнудвани потребителите и домакинствата. Крайно време е да се излезе от този вандализъм във ВЕИ-сектора, допълни още лидерът на КНСБ.


Изпълнителният секретар на КНСБ Асия Гонева подчерта факта, че България е единствената страна намалила няколко пъти данъка за богатите, което не води до нищо добро. Тя допълни, че всяко правителство бърза да променя закона за социално осигуряване, което доведе до грешки за милиарди, които тежат на всички нас-осигурителните лица".


Участниците в срещата изразиха още мнението относно необходимостта от широк обществен дебат, в който да бъдат набелязани националните приоритети за ускорено и успешно развитие на България. 
Петя Ставрева сподели необходимостта от нов обществен договор, поради тоталния срив на доверието към институциите и държавността. Това налага промени в Конституцията и в законодателството, свързани с подобряване на представителността на българските граждани и на възможностите им за пряко участие в процеса на взимане на решения. Лидерът на Обединени земеделци представи предложенията на партията за промени в законодателството, касаещи пазара на българска земя, за да бъдат защитени българските интереси. Тя заяви необходимостта от политика за устойчиво развитие на регионите и за по-ефективно усвояване на средствата от европейските фондове. 
„Само опирайки се на авторитета и подкрепата на синдикатите можем да стигнем до така необходимия ни обществен дебат". Лидерът на БСДП обърна внимание на актуалния за обществото въпрос: "Какво искаме да изградим у нас, утре и в бъдеще?" "Разумният път за излизане от настоящата криза е в открит диалог и партньорство между демократичните политически партии и обществените организации за обединение около общи приоритети, а не на опитите за противопоставяне и парцелиране на политическото пространство, довели до загубата на вярата у хората в морала и държавността", подчерта председателят на БСДП Йордан Нихризов. Той представи пакета от предложения за необходими законодателни промени, разработен от Клуб “Социалдемократ” при БСДП.


Председателят на РДП Захари Петров сравни ситуацията в страната с компютър, който поради грешки в операционната система често блокира и потребителят се надява да се справи с често включване и изключване. А правилното решение е преинсталирането на самия компютър. За това той апелира за широко обществено обсъждане на въпроса за Велико народно събрание и необходимостта от ангажимент за изготвяне на схема на нова Конституция на България.

12.12.2013 г.
 
Материалът е изготвен по прессъобщение на Агенция CROSS

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти