Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Коалицията „ВОЛЯ - българските родолюбци“, в която равноправен партньор е БСДП подаде документи за регистрация в ЦИК

 
Избори / Избори

НА ТРИНАДЕСЕТИ, В ПЕТЪК, БСДП В ГР. СТАРА ЗАГОРА ДАДЕ РАМО НА КМЕТА Д-Р ЖЕЛЕВ ЗА НОВ МАНДАТ

На връх, петък, 13-и април 2007 г. Старозагорската организация на БСДП подкре-пи за трети кметски мандат д-р Евгений Желев. В нарочна декларация се изтъква, че решението е взето на събрание на Общинското ръководство на партията от 27 март и дебело е подчертано, че БСДП подкрепя кандидатурата на независимия кандидат.Зам.-председателят на автентичните социалдемократи и шеф на старозагорската организация инж. Недялко Ангелов обяви пред многото журналисти, дошли в клуба на БСДП да отразят събитието, че д-р Желев категорично е доказал себе си като защитник на интересите на града и като управленец е допринесъл изключително много за изди-гане авторитета на Стара Загора в България и пред Европа. Той подчерта, че малко са представителите на местната власт, а и изобщо политици, които се ползват на Стария континент с авторитета на д-р Желев.
Вземайки това решение, БСДП - Стара Загора отново залага на мажоритарния принцип на личности, независими и разчитащи на професионализма си, а не на пар-тийния чадър. Подкрепата на социалдемократите на сегашния градоначалник е за вто-ри път (както на Местни избори - 2003 година), тъй като той неведнъж е заставал на со-циалдемократически позиции и е заявявал съпричастността си към изконните социал-демократически ценности.
Старозагорският кмет д-р Евгений Желев пък заяви, че в момента се представят всички нюанси на социалдемокрацията и за него е чест да седи заедно с членовете на ИБ на БСДП инж. Недялко Ангелов и Анелия Василева, както и с общинския съветник Стойно Иванов - влязъл в Общинския съвет от гражданската квота на БСДП и сетне станал член на партията.
След като отговори изчерпателно на многото въпроси около работата в строител-ната комисия на Общинския съвет, чийто председател е, като и на временната такава по транспорт, инж Недялко Ангелов подчерта, че БСДП - Стара Загора ще работи за преизбирането на д-р Евгений Желев за кмет на Община Стара Загора. За целта автен-тичните социалдемократи ще "впрегнат" всички свои ресурси, опирайки се на вечните социалдемократически ценности - свобода, справедливост и солидарност и стъпвайки на основите на социалдемокрацията, управляваща в по-голямата си част обединена Ев-ропа.
Павлина ГЕРЕНОВА

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти