Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Коалицията „ВОЛЯ - българските родолюбци“, в която равноправен партньор е БСДП подаде документи за регистрация в ЦИК

 
Партньорство / Синдикати

БСДП И АДС ДИСКУТИРАХА ПРОМЕНИТЕ В ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ПЛАЩАНИЯ

На заседанието на Координационния съвет на Асоциацията на Демократичните синдикати /АДС/, на 14.10.2006 г., което се проведе в залата на централата на БСДП присъстваха председателят на партията Й.Нихризов и зам.председателите Цв.Вълчева и Хр.Чешмеджиев. В дневния ред на форума на синдиката, с когото социалдемократите имат подписано споразумение за партньорство, като точка първа бе заложено становище по предложението, изразено в медиите от страна на управляващите, за коригиране системата на отчитане на тъй наречения “клас прослужено време”.Г-н Нихризов запозна представителите на АДС с предложенията направени от БСДП за постепенно намаляване на тежестта на този вид доплащане, свързано с гарантирането на увеличение на средната работна заплата по браншове. Възможността за договориране на допълнителното заплащане не бива да отпада, тъй като ще се отрази силно негативно върху доходите на лицата в предпенсионна възраст. Това ще бъде рязък удар в размер от 30 % и дори по-вече върху доходите на хора изнесли и без това тежестта на годините на прехода на гърба си и може да предизвика социално напрежение.
В хода на дискусията се включиха със свои предложения представители на отделни браншови синдикати на АДС. Бе изтъкнато, че желанието за скриване зад изисквания на МВФ и ЕС не отговарят на действителността, понеже в много страни по света доплащането е факт. Посочено бе също, че политиката на правителството е в интерес единствено на едрия бизнес, въпреки опитите да се нарече лява. Като пример бе цитирано последното рязко понижение на корпоративния данък, но запазване ставката на ДДС, за намалението, на която от две години настоява БСДП. Вече шест години се приема рестриктивен държавен бюджет, който събира пари от гражданите и бизнеса, за да ги постави в услуга на управляващите – жълти и червени и ги превърне в благодетели на определени приближени кръгове. Решено бе да се излезе с обща позиция по проблема с доплащанията като за основа се ползва становището на БСДП.
В края на заседанието ръководството на синдиката, в лицето на неговия председател д-р Йорданов, изрази сърдечна благодарност към социалдемократите от БСДП за безкористната подкрепа , оказана в трудни моменти и за ползотворното сътрудничество.

“Позиция”

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти