Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Коалицията „ВОЛЯ - българските родолюбци“, в която равноправен партньор е БСДП подаде документи за регистрация в ЦИК

 
Избори / Избори

НЕДЕЛЧО БЕРОНОВ Е КАНДИДАТЪТ, КОЙТО НАЙ-ПЪЛНО ПОКРИВА КРИТЕРИИТЕ НА БСДП ЗА ПОДКРЕПА В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ


По покана на ръководството на Българската социалдемократическа партия в централата на партията в гр.София на 12.09.2006 г. се състоя среща между кандидата за президент Неделчо Беронов и ИБ на БСДП. Още на заседанието в гр. Ст.Загора през месец юни 2006 г. НК на БСДП реши да подкрепи единна кандидатура на демократичните сили, ако такава бъде издигната, като постави за подкрепата изискването за покриване на пет критерия, свързани пряко с дейността и моралните качества на бъдещият държавен глава..Те включваха последователно отстояване на българските национални интереси в процеса на евроинтеграция, гарантиране спазването в законодателството на демократичните и социални принципи, заложени в българската конституция, независимост от структурите на бившата ДС, ясни позиции и реална програма , без популизъм и екстремизъм в предлаганите решения и качествата на убеден демократ и патриот.На срещата с г-н Беронов председателят на БСДП запозна кандидата за президент с основните документи и позиции на партията. Между членовете на Изпълнителното бюро и г-н Беронов се проведе откровен и конструктивен диалог за задачите на бъдещия държавен глава. Разгледани бяха предложения за иницииране на промени в Конституцията, с даване на възможност за разширяване на кръга от лица, които могат за сезират Конституционния съд, ролята на президента като обединител на нацията и гарант на заложените в Конституцията демократични и социални принципи, ясна позиция по проблема с досиетата на бившата ДС, съдбата на изнесените от страната капитали и нов подход към етническия модел – “България – нашето отечество”, без краен национализъм и спекулиране с малцинствени права. Г-н Беронов изтъкна голямата степен на сходство във вижданията по цитираните проблеми. Той каза, че е съгласен с изложените от БСДП предложения за изменения в Конституцията и дори повтори своето виждане: ”Може да се наложи изработването на нов върховен закон, адекватен с настъпилите промени в нашето общество.”Особен интерес бе проявен и към проблемите, свързани с етническия модел. Неделчо Беронов обеща да включи част от поставените тези в своята предизборна програма.
“Българската социалдемократическа партия е партия с традиции”- подчерта пред госта председателят на БСДП Йордан Нихризов-“С вижданията си за приоритета на обществения прогрес пред класовите интереси, разделили тесните и широки социалисти в началото на миналия век, Я.Сакъзов и неговите съратници изпреварват с няколко десетилетия социалдемократическите възгледи в Западна Европа”. В допълнение г-н Христо Чешмеджиев – зам. председател на БСДП каза, че днес основната задача на гражданско-демократичните партии е единството в желанието за промяна на статуквото, статукво свързано с оформящата се олигархия и ренесанс на тоталитарните методи и подходи.


”Българското общество има нужда от промяна и излизане от блатото на апатията и вечното люшкане с наивната вяра във фалшиви кумири” – заключи той.В края на срещата стана ясно, че дори членовете на Изпълнителното бюро, дошли с натрапените от медии резерви към кандидата на демократичните сили се впечатлиха от ерудицията на Неделчо Беронов., плод на неговия огромен житейски опит. Оценката, че България като член на НАТО и бъдещ член на ЕС заслужава най-после такъв достоен президент беше единодушна.“По технически причини не можахме да Ви посрещнем съгласно протокола, но Ви изпращаме с цветя и искрени пожелания за успех”- каза Цветанка Вълчева зам. председател на БСДП, връчвайки на г-н Беронов огромен букет. В дните на тотална комерсиализация и опошляване на политическият живот у нас трябва да има хора, които да заложат на честта и морала, затова БСДП избра искреността пред дребните сметки и остава последователен поддръжник на демокрацията и вярна на своите традиции.

13.09.2006 г. “ Позиция”


 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти