Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Коалицията „ВОЛЯ - българските родолюбци“, в която равноправен партньор е БСДП подаде документи за регистрация в ЦИК

 
Избори / Избори

БСДП издига за кандидат-кмет на Гълобово
човек, отдал живота си на "Марица Изток"
Инж. Недялко Ангелов и Бойко Бойчев са уверни,
че БСДП ще е приятната изборна изненада

Наближаващите с всеки изминал ден местни избори вече нажежиха страстите в Старозагорския регион. Особено остри политически сблъсъци се очакват в община Гълъбово, която със своите специфични проблеми е истинско предизвикателство както за бъдещия кмет, така и за целия му общински екип. За това на какво ще заложи една от политическите сили, правеща сериозна заявка за избори '2003 - Българската социалдемократическа партия, разговаряме с инж. Недялко Димитров Ангелов - председател на Областното ръковоство на БСДП - Стара Загора и Бойко Митев Бойчев - председател на Общинската организация на БСДП в град Гълъбово:
- Г-н Ангелов, готови ли сте вече с кандидатурата за кмет на Община Гълъбово?
- Да, нашият кандидат се казва Васил Динев Ганев. Роден е на 15 септември 1944 година в град Гълъбово, завършил е Висшия минно-геоложки институт в гр. София, дългогодишен работник в системата на "Мини Марица изток", сега е пенсионер. Целият му живот е свързан с града, така че отлично познава нуждите и проблемите на хората, което прави кандидатурата му една от най-избираемите, да не кажа, че той ще бъде новият кмет на град Гълъбово. И тъй като сме на тема община Гълъбово, ще ви споделя, че БСДП е готова с кметските кандидатури и на селата Обручище, Медникарово, Искрица, Мъдрец, Главан, Помощник, които ще обявим до седмица.

- Г-н Бойчев, на какво ще разчитате в предизборната си програма, която също ще трябва да обявите съвсем наскоро?
- Целият екип от кандидати за кметове и общински съветници в Община Гълъбово ще работи най-вече за подобряване на общия жизнен стандарт на населението в община Гълъбово.
- Какво по-конкретно е залегнало в програмата на гълъбовската организация на БСДП?
- По-конкретно - ще започна с подобрявяне на инфраструктурата в общината - асфалтирането на улиците, особено в селата и крайните квартали; прекарване на канализация, където е необходимо; много сериозно поставяне на въпроса за ритмичното и безпроблемно водоснабдяване; топлофициране на колкото е възможно по-голяма част от домакинствата в общината.
Продължавам с разрешаването на огромния екологичен проблем на Община Гълъбово. Възможно е това да стане чрез включване в програмите на предприсъединителните фондове на Европейския съюз (ФАР, САПАРД, Екология).
БСДП ще настоява за преподреждане на приоритетите в общинската политика, като се обърне внимание на ролята на хората в конституирането и по-добрата работа на общината като цяло, т. е. - проблемите на обикновения човек да диктуват дневния ред на управляващите.
Да не пропусна, че БСДП ще направи всичко, което е по силите ни за изграждането на коректни, прозрачни и ясни отношения между местните представители на бизнеса и Община Гълъбово за постигане на реални и видими резултати за по-добър живот.
Разбира се, не мога да пропусна разрешаването на най-наболелите проблеми на социално слабите, като се поставят на равностойни начала всички нуждаещи се от помощта на общината и държавата, като се дадат равни възможности на всички, включително на необразованите и нискообразованите, на възрастните, болните и инвалидите. Специално ще се обърне внимание на нискообразованите слоеве и хората без образование за издигане на социалния им статус.
- Всички ваши кандидатури ли са обвързани с партийните организации на БСДП?
- Не на последно място държим да отбележим, че БСДП не стои зад твърдопартийни кандидатури - както за кметове, така и за общински съветници. БСДП е за спазване на мажоритарния принцип, особено при провеждането на местни избори.
- По какво си приличат и по какво е различват местните избори в големия град и малките населени места като Гълъбово и селата от община?
- В малките населени места хората се знаят и в тях изборът е сто процента мажоритарен. Сигурни сме, че БСДП ще е приятната изненада на тези избори. Спомнете си десетките хиляди, които изповядваха в зората на прехода ценностите на социалдемокрацията. Убедени сме, че в края на октомври мнозина от тях ще си припомнят коя политическа сила остана недокосната от политическат мерзост - партията на д-р Дертилиев и Атанас Москов...

Интервюто изготви: Георги ГЕРЕНОВ


Материалът е публикуван във в-к "Старозагорски новини" от 27.08.2003 г.

Забележка:
Материалът да се комбинира с две снимки - на Бойко Бойчев и на инж.Недялко Ангелов на среща с кмета на Стара Загора. Текстът под снимките е:
1. Бойко Бойчев твърди, че решаването на екологичните пролеми в Гълъбово ще е сред приоритетите на БСДП...
2. Инж. Недялко Ангелов отстоява позициите за мажоритарния вот...

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти