Начало
За нас
Контакти
Връзки
Българска
социалдемократическа
партия
 
 
   
Ръководство

Председател

Изпълнително бюро

ЦКРК

Национален комитет

Решения

Изпълнително бюро

Национален комитет

Конгреси

Национални конференции

Законодателна дейност

На БСДП в 39 ОНС

На БСДП в 38 ОНС

Предложения за законови промени

Становища и декларации

На партийни органи

На общински организации

Публичен регистър

Конференции и дискусии

Теоретични конференции

Материали за дискусия

Документи и членство

Как да стана член?

Програма на БСДП

Устав


Коалицията „ВОЛЯ - българските родолюбци“, в която равноправен партньор е БСДП подаде документи за регистрация в ЦИК

 
Избори / Избори

Интевю за уеб изданието WebDevMagazine (06.10.2003 г.)
WebDevMagazine: Господин Марковски,на какво се дължи кандидатурата Ви за кмет, на добре обмислена отговорност или на желание за участие възникнало спонтанно.?
Вени Марковски: Кандидатурата ми е издигната от инициативен комитет, съставен от авторитетни и известни българи - хора на изкуството, бизнеса, хуманитарните професии и др. Това стана на 22.09.2002 г., т.е. преди повече от година и със сигурност не е продуктувана от мое спонтанно желание. Подхождам най-сериозно към надпреварата за кмет и общински съветници (аз съм на 2-ро място в листата на БСДП, бюлетина номер 22), защото искам София да бъде нормален град.
WebDevMagazine: Голяма част от интернет обществото в България (съдейки по контакти и форуми в големи сайтове) не ви харесва като личност защо решихте да правите кампанията си там и какво ще кажете на тези хора.

Вени Марковски: Не бих съдил за размера на интернет обществото по анонимни публикации във форумите. Има едно-две платени мекерета, на които това им е работата - ходят във форумите, пишат уж от името на реални хора. Едно време се връзвах на подобни писания, докато не ми показаха един лог файл, от който се вижда как човек, който знае зле български влиза в сайт, качва незаконно съдържание, след което отива в един форум и пише анонимно, че това е мое дело. Имаше и друг случай, в който човек, който е известен с това, че е противник на свободата на избор на потребителите и иска да им наложи ползването само на един, платен и то скъпо, софтуер, прави почти същото. Пак са го изловили по лог файловете.
Аз правя кампанията си в Интернет не заради идиотите в мрежата - такива има и извън Интернет, а заради онези, които наистина искат да променят към добро София. Защото в момента градът е в ужасно състояние и нещата не се движат в правилната посока. Заложените капани са толкова много и толкова здрави, че едва ли и аз бих се справил с всички гадости, които са подготвени за следващия кмет, ако той не е сегашният, разбира се.

WebDevMagazine: Участавате от името на БСДП , как се връзват социалдемократичните идеи с Вас?
Вени Марковски: Мисля, че на този въпрос по-добре е отговорил Теодор Дечев във форума на www.sofia.veni.com, който казва, че изборът на БСДП е "знаков избор". Той казва още, че не се определям като политик, но знам значението на думи, за които нашите политици си нямат и хабер - "дигитална пропаст", "информационно общество" и др.п. Аз казах още миналата година, че ще приема подкрепата на всяка партия, която приеме моята платформа и иска да промени София към по-добро. Вижда се, че "мастодонтите" не искат София да е нормален град, а искат да се качат отново на трапезата, за да хапват и пийват. Е, ако аз съм кмет, няма да има хапване и пийване за партийната камарила.
WebDevMagazine: Желаем Ви успех на изборите , какво ще бъде първото нещо което планирате да направите ако спечелите за София?
Вени Марковски: Първото, както съм отговорил и във форума на sofia.veni.com е да напишем Бялата книга за 8-те изминали години. Много истини ще лъснат и ще може да се види, че усмихнатото лице на корупцията е управлявало София, а не както ни лъжат, че това са го правили политиците.
Бих добавил накрая, че аз не искам всичко. Искам на 1-ви тур хората да гласуват за мен и листата на БСДП и срещу усмихнатото лице на корупцията. Защото на мен ми писна да ходя по мръсните улици, да си чупя колата в дупките и да не смея да заведа децата си в парка, защото отвсякъде дебнат необезпокоявани местните бандити.

 
Текуща информация

Предстоящи събития

Социалдемократите за

Материали за дискусия

Пресцентър - съобщения

Избори

Избори

Избори 2015 - 2017

Партньорство

БСДС

СДА

Синдикати

Неправителствени организации

История

Историческо наследство

Вестник

Вътрешно-партиен бюлетин "Позиция

Вашето мнение

Ако желаете да изкажете вашето мнение направете го от тук.

Търсене

Тук можете да извършите търсене на материали по зададени от Вас ключови думи.

Предизборен клип на БСДП


Емил Емилов с идеята за Европейски базов доход
Copyright www.bsdp.bg. All right resivet.
Темплейти